Jak zainstalować HelpCrunch na swojej stronie (dla zalogowanych użytkowników)

Jeśli chcesz zintegrować HelpCrunch z Twoją aplikacją webową i zapewnić spójne doświadczenie dla zalogowanych użytkowników, ten przewodnik jest dla Ciebie.
Napisany przez Konstantine
Zaktualizowano 3 tygodnie temu

Uwierzytelnieni użytkownicy

Uwierzytelnieni użytkownicy, to wszyscy użytkownicy dostępni w sekcji 'Contacts' w HelpCrunch.

  1. Jeśli włączysz tryb autoryzacji użytkownika, wszyscy zarejestrowani/zalogowani użytkownicy automatycznie pojawią się w sekcji 'Contacts', nawet jeśli nie prowadzili jeszcze żadnych rozmów w czacie z Tobą.

  2. Użytkownicy, którzy prowadzili rozmowy czatowe z Tobą, są uważani za uwierzytelnionych, jeśli wypełnili czat-formularz i wysłali przynajmniej jedną wiadomość.

  3. Możesz również importować kontakty z pliku CSV i uwierzytelniać je.

Czym jest tryb autoryzacji użytkownika?

Tryb autoryzacji użytkownika zapewnia spójne doświadczenie dla firm i klientów na różnych urządzeniach oraz platformach (web, iOS i Android).

Pozwala on na przechowywanie wszystkich interakcji z każdym klientem w tym samym wątku czatu, niezależnie od urządzenia, z którego się zalogowali. Zapewnia także, że jeden użytkownik nie może podszyć się pod innego, dlatego zalecamy włączenie trybu autoryzacji użytkownika.

Najczęstszym zastosowaniem trybu autoryzacji użytkownika jest jego integracja z systemem rejestracji/logowania.

Możesz zainstalować widget czatu HelpCrunch na swojej stronie docelowej (landing page) lub stronie internetowej, aby rozmawiać z odwiedzającymi, a następnie zintegrować go ze swoim serwisem i używać jako messengera w aplikacji, aby wspierać zarejestrowanych użytkowników.

Gdy odwiedzający zarejestruje/zaloguje się do Twojej serwisu i otrzyma swój osobisty identyfikator użytkownika w Twojej bazie danych, możesz włączyć tryb autoryzacji użytkownika dla tego niego.

Jak włączyć tryb autoryzacji użytkownika

Czy odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie?